Cerdà – Pokorski a l’Ordiguer

Aquest parell del Joan Cerdà i Heinz Pokorski van obrir l’any 1959 aquesta via, millor dit aquest viot! Recorre una linea del tot lògica, resseguint fissures, diedres, xemeneies i no fàcils. No va ser fins el 1965 que l’anglada- Cerdà van obrir la segona via a la paret.

Jo anava amb molt de respecte pel recorregut, ja que està poc equipat, diuen que la roca no és la millor etc. Però la veritat, és que es protegeix molt bé, quedant una via prou segura, i la roca està molt sanejada. Pels amants de l’escalada tradicional, això és un viot!

Puntuación: 5 de 5.
L’expansió del llarg 7 no hi es, i diria que l’últim clau del L7 tampoc està.

Zona: Ordiguer
Via: Cerdà – Pokorski

Grau: 6b+
Grau obligat: 6a/A1
Llargada: 330m
Exposició: mitja
Equipació: parabolts i espits a les reunions, a les tirades algún pitó
Material: 18 cintes, tascons i friends fins el 4, repetint del 0’4 al 3 molt recomanable, estrep i una plaqueta recuperable
Cordada: Jordi Ceballos, Christian. R Esquius
Operturistes: Joan Cerdà, Heinz Pokorski

1r llarg (V/40m) A nosaltres ens costa arrencar perque fa molt fred a les mans. L’inici just per sortir es prou finet fins atenyer el clau. Anirem resseguint el diedre i a estones jugant amb la placa.

2n llarg (6a/45m) Espectacular! Ja comença la qualitat. Fissura molt vertical i ample, on jo he repetit tots els tamanys grans fins el 3. Veurem en un replà una reunió antiga, la nostra queda uns metres més amunt seguint pel diedre.

3r llarg (V+/A1e 35m) Un altre espectacular llarg, aquest de xemeneia. L’inici és algo expo, però el Jordi ha clavat un micro en una fissura invertida de la placa que li ha quedat molt bé, reduint l’expo fins atenyer un pont de roca molt xulo. Segueixen uns metres obligats d’escalada abans d’arrivar als claus.

4rt llarg (III/50m) Llarg bastant tràmit buscant el camí més fàcil. Agafeu els friends que el III grau de l’inici enganya una miqueta.

5é llarg (IV/40m) Un altre llarg tràmit, anirem seguint el diedre pel camí més evident.

6é llarg (III/ 30m) Ens situarem sota el diedre clau de la via.

7é llarg (6a+/50m) Llarg clau i bestial. Molt vertical i continuitat. Es protegeix molt bé així que es poden anar avançant passos en A1 si es veu necessari.

8é llarg (6a+/40m) Inici del llarg serà lo més dur, solventable en A1. No ens relaxem encara perque resten uns ressalts de V grau que s’han d’escalar.

Descens: Aquí ve la part més perillosa de la jornada…. Una vegada al cim remontem crestejant una mica fins arribar a unes fites. Les anem seguint amb molt de compte, però hi ha un tram moooolt expossat i fa real por. Es veu que els bombers possaven un parabolt però hi ha gent que el treu. Ara no hi és i s’ha d’ana molt al tanto.

Sembla que hi han altres opcions de baixar però que desconec.

3 comentarios en “Cerdà – Pokorski a l’Ordiguer

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s