Wild Planet – Roca dels Arcs

El Jordi ens proposa anar a fer la wild planet, ja que tots tres la tenim pendent i faltava un parabolt bastant clau al L2 i així ja aprofitem per restaurar-lo. La via no te desperdici, ens ha encantat a tots 3. A partir del tercer llarg, la roca agafa un tacte increïble i una qualitat superba.

Diriem que els llargs més obligats són el segón al acabar l’artificial, que hi ha uns metres de 6a obligats. I al tercer, la travesa al acabar l’artificial. La resta de la via és menys obligada però igualment el tarannà és l’autoprotecció i els parabolts justos i necessaris, un bon exemple de com s’equipa una via. Molt recomanable!

Puntuación: 5 de 5.

Zona: Roca dels Arcs
Via: Wild Planet

Grau: 6a/A1
Grau obligat: 6a/A1
Llargada: 265m
Exposició: mitja, podrías ser alta a la sortida del L3 pels segons de cordada.
Equipació: parabolts, algún pitó i pont de roca
Material: 16 cintes, joc de friends fins el C2, tascons opcionals, estrep i alguna vaga per sabines.
Cordada: Jordi Ceballos, Ricard Montalà i Christian. R Esquius
Operturistes: P. Masip, F. Sandiumenge i P. Boixadós

Ressenya escalatroncs

El peu de via és bastant evident, veurem a l’esquerra una franja horitzontal que fa un sostre molt llarg. Doncs a la dreta d’això la manera més factible per pujar en quart grau. A l’esquerra del nostre inici veurem una via equipada amb parabolts que supera un desplom.

1r llarg (IV/20m) Començem per un diedre amb roca una mica cutre, hi ha un pas explosiu per sortir del diedre però que es protegeix a la perfecció, desprès anirem buscant el terreny més fàcil a l’esquerre i ascendent fins a una mena de replà.

2n llarg (6a/Ae 30m) Començem amb una escalada fàcil fins atenyer el primer parabolt on començem un Ae prou còmode, al final d’aquest vindrà un tram obligat de 6a que ens farà possar les piles.

3r llarg (V / AeA1) Començem en travesa equipada però sobada a esquerres, passarem un pont de roca i a la següent expansió començarem l’Ae còmode. Arribarà un pas d’un altre pont de roca i desprès d’A1 d’un totem groc, un altre expansió i ja sortida del·licada en lliure, podrem ficar algun totem petit en un petit llavi per protegir una mica. Realment lo difícil seria el pas de sortida de l’artificial una vegada fet ja és més fàcil fins la reunió.

4rt llarg (6a/45m) Llarg on comença el tacte de roca increible. Ens enfilem per una mena de diedre fissura on ens podem protegir, i desprès anirem amb tendència a l’esquerre buscant el camí més fàcil. Superats uns pasos amb molt bona ganda trobarem el primer clau. Tocarà navegar bastant fins atenyer el parabolt, que estarà desprès d’un resaltet una mica a l’esquerre (es pot anar protegint bé) Entre el parabolt, el clau i la savina que queda amunt trobarem el passatge de 6a, vertical i atlètic de bona ganda. Espectacular. Posats sobre la savina, anirem a esquerres per terreny descompost fins arribar al replà de la reunió.

5é llarg (V+/30m!!!!) Important per a no liar-se, no son 40m són 30. Llarg molt xulo que comença amb un pas atlètic protegit per un pont de roca. Superat aquest pas anem a buscar el divertit diedre molt guapo, on està el parabolt sortim a la placa per tornar a entrar al diedre, quan aquest es torna més salvatge hem d’estar atents a veure la nostra reunió a l’esquerre.

6é llarg (IV/40m) tendència a esquerres buscant els passos més fàcils. Tirada neta però molt disfrutona sobre roca excel·lent. La reunió serà en una sabina que queda jus a l’alçada d’on comença el sostre però per l’esquerre.

7é llarg (V/20m) Ens enfilem a una sabina on hi ha una baga i anem a la dreta a buscar un pont de roca, desprès anirem una mica més a la dreta fins redreçar-nos per una placa bonissima i vertical fins la reunió.

llarg (V+/35m) Final increïble! sortim a la dreta a buscar un pont de roca que podem reforçar amb algun friend més i ens enfilem per la placa vertical sense manies i amb cantos d’escàndol! una vegada agafat el parabolt vindrà el pas de V+ i poc desprès ja estarem al final!

2 comentarios en “Wild Planet – Roca dels Arcs

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s