Tatanka-Yotanka sortint per la Xemeneia Oest

Com a amant de les xemeneis feia molt que la tenia pendent, però ja la tenia mig oblidada. Al acabar la CADE de la portella pensant quina seria la propera a fer en el sector, sen’s va il·luminar la bombeta. La xemeneia bé es val l’escalada amb un gust 100% clàssic i si a més combinem entrant per la tatanka-yotanka, ens queda una via ben guapa.

Puntuación: 3.5 de 5.
 • Zona: savina superior – Agulles
 • Via: Tatanka-yotanka + xemeneia oest
 • Grau: V/A1
 • Grau obligat:IV+
 • Llargada: 125m
 • Exposició: Mitja
 • Equipació: material divers
 • Material: 12 cintes, bagues per a savines, un estrep, joc de friends fins C1 i tascons. Opcional algún pitó
 • Cordada: Matins fanàtics

1r llarg (A1/IV – 25m) Llarg que es pot apurar gairebé tot en artificial equipat. Excepte un pas abans d’arribar a la reunió on he fet un A1 d’un C1. Personalment l’he gaudit.

2n llarg (V-/ 35m) Sortint de la reunió veurem en el diedre un clau mig amagat en uns matolls, desprès el següent parabolt ens obliga a anar a la placa de l’esquerre buscant una millor roca. Pasat aquest, podrem encintar una savina i ja ens apropem al vertical diedre, on un clau i seguidament parabolts ens protegiran els pasos. El diedre és força divertit d’escalar, sortits d’aquí anirem a montar la reunió en una savina.

3r llarg (IV+/40m) aquí tenim l’imponent xemeneia que anàvem buscant des del principi. Des de la base veiem un pitó que ens protegirà el pas més difícil per incorporar-nos a la xemeneia. Encara ens hem trobat un friend encastat i un altre pitó. La part guapa és quan una fissura als nostres nasos ens deixa autoprotegir-nos i avançar còmodament, i si ens veiem amb cor escalar amb bavaresa. Quan aquesta acaba no he vist massa opció a autoprotegir fins la savina, però algún pitó segur que entra. Arrivats a la savina ja afluixa el grau i podrem encintar més arbres. Reunió al coll en un arbre.

4rt llarg (V/20m) curt tram per fer cim, la roca serà excelent i estarà equipat amb tres expansions. Un gran final!

2 comentarios en “Tatanka-Yotanka sortint per la Xemeneia Oest

  1. Un plaer que t’agradi el blog, moltes gràcies 😀 Doncs si que es fa bé aquell troç, però recordo uns bons metres sense possar res. Pero igual algú altre va veure opció no ho se. Tampoc ho vaig veure excessivament expossat perque és «fàcil». Ara si portes algún pitó segur el col·loques

   Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s