Pirenaic – Mòmia (Sant Benet)

Puntuación: 4 de 5.

Via amb la qual la Flora es va estrenar en l’escalada artificial, no podem dir que no va patir, però espero que amb el temps ho recordi amb carinyo 😂.

La mòmia sempre m’ha impressionat i intimidat alhora i no es pot negar la seva bellesa. Des de la primera vegada que la vaig visitar per fer la Hauss amb l’Oriol, sabia que volia tornar a fer aquells últims llargs, així que vam triar la ruta clàssica de la pirenaic, que recorre la llastra pel mig de la placa i comparteix els últims llarg de la Hauss.

  • Es pot apurar en lliure però anàvem de domingueros i ens vam penjar molt dels estreps, tot i això, el grau és apretat i et fa escalar.
  • Material: 20 cintes, cordino prim, algún totem mitjà, joc discret de tascons i els estreps.

1r llarg (15m – V): El primer llarg és curt, però té un pas compromès pel segon ja que deixa el pas clau desprotegit amb possible pèndul. Així que recomano que qui vagi millor de coco que surti de segon.

2n llarg (30m – A1-V): Aquí comença l’artificial, primerament superant un sostre (aquí haurem d’apretar a l’estrep, ja que costa arribar). Després resta un 6a de placa contínua ben guapo.

3r llarg (25m – Ae/v+): Apurem a l’artificial fins que els parabols allunyen i ja haurem de col·locar alguna assegurança flotant a una fissura que queda a l’esquerra. Aquest llarg és d’aventura. Per mi un dels millors ja que combina autoprotecció.

4rt llarg (20m – V+): Pel meu gust el pitjor, ja que la roca no dóna massa confiança i fa por enfilar-se, ja que sembla que s’hagi de despendre el bloc. Així que el que l’hagi d’obrir haurà d’anar amb cura i anar comprovant bé la roca, ja que no té massa assegurances.

5é llarg (25m – IV+): Senzillament brutal! Val molt la pena arribar fins aquí. Comença a un diedre fàcil però el primer parabolt queda molt amunt, així que dóna molt d’ambient. Ens podem protegir abans d’entrar al diedre amb un totem a la placa o si tenim tricams. Una vegada acabat el diedre una bavaresa guapíssima, d’aquestes que no vols que s’acabin.

6é llarg (30m – IV-): Llarg d’aventura, ja que no hi han parabolts. Vam sortir per la dreta que hi ha un merlet que se’t cau la baba. Després podem anar col·locant algun totem.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s