Via del Diedre – Roca del Xebret

Curiosa via oberta per Remi Brescó i Josep Solé, que va a cercar el vistós diedre de la roca del xebret. La via en sí destaca pel seu tercer llarg, el qual val molt la pena. La resta s’escala bé, amb roca prou bona, però per si sol no seria un itinerari del tot atractiu. És un racó poc freqüentat i amb vista a la roca de l’arcada. Per a col·leccionistes.

Puntuación: 1.5 de 5.

Zona: Roca del Xebret – Cova de L’Arcada
Via: Diedre del Xebret
Grau: 6a obl.
Llargada: 135m
Exposició: Baixa
Equipació: espits i burins
Material: 7 cintes, C4, una baga savinera, opcional totem fins verd
Cordada: Jana Oliveras i Christian R. Esquius
Operturistes: Remi Brescó i Josep Solé

L1 (IV/50m) Inici fàcil (III) però net d’assegurances, així que opcionalment podem portar algun friend petit i mitja. Hi ha un pas de quart protegit per un espit i desprès torna a ser fàcil fins la reunió.

L2 (IV/25m) Comença amb un passamà penjat, força incòmode fins que ens situem a l’altre banda del bosquet. A partir d’aquí, amable escalada sobre roca bona fins la reunió.

L3 (6a/25m) El perquè de la via. Llarg 5 estrelles, sobre un diedre off-width protegit amb espits. A l’inici pot ser útil el C4. Llarg molt mantingut i bonic!

L4 (IV/10m) Travessa fàcil protegida per un sol burí, opcional algún friend en bons forats.

L5 (V/15m) Llarg net d’assegurançes. L’inici és molt guapo, en un diedre on podem emplaçar el C4 i amunt seu una bona savina on protegir-nos. Aquí he tingut una mica de conflicte per decidir per on sortir. Verticalment hi ha un diedre que sembla força brut i de roca dubtosa, i per l’esquerre sembla una roca més bona així que vaig a l’esquerre. La sortida és prou bruta (col·loco un totem groc) i faig travessa a la dreta fins reunió a la savina.

Diedre vist des del rappel

Deja un comentario