Negrona al Cap de Faraó

Una de les clàssiques imprescindibles del nostre parc. Feia molt temps que li tenia ganes a aquesta via, però de pensar-la em feia por. Finalment, ens hem decidit i ens hem vist amb confiança per fer-li una visita.

Va ser oberta l’any 73 per Enric Renom i Francesc Sorolla com ha variant de la tutankamon. Francament d’una manera impecable, sense cap expansió i amb tota lògica. Primerament resseguint una fissura en artificial i acabant en un offwidth amb un ambient increïble i roca de primera.

Pels amants de l’escalada tradicional.

Puntuación: 5 de 5.

Zona: Cap de Faró
Via: Negrona

Grau: V+ / A2 (en la ressenya original és A3 i no em semblaria descavellat. Sinó A2 molt difícil pel meu gust)
Grau obligat: V+/ A2 difícil
Llargada: 80m
Exposició: Mitja/Alta
Equipació: Primers llargs comuns a la tutankamon equipats amb espits i burils, resta desequipats (3 pitons en l’artificial i reunió)
Material: 17 cintes, 6 pitons variats (univers, U i V mitjans i petits) tascons petits/mitjans, totems (opcional repetir petits) camalot del 5.
Cordada: Sergi Villar, Adrià Zamora i Christian R Esquius
Operturistes: Enric Renom i Francesc Sorolla

1r llarg (V+/Ae o 6b 35m) Primer comú amb la tutankamon, totalment equipat a base de material divers i gens obligat. El Ae l’hem fet en lliure amb un grau semblant al 6b.

2n llarg (IV/Ae 10m) Totalment equipat amb material divers, on anem a buscar una reunió a la dreta del sostre

3r llarg (A3/V) segons original (A2/IV) segons ressenya ballartComencem per una fissura d’A1 que a poc a poc va guanyant verticalitat. L’inici es va fent bé i la fissura ofereix possibilitats en general. Trobem a l’inici un pitó abandonat i puja el grau en A2. Abans del desplom final (pas clau) trobem dos claus vells seguits. La sortida del desplom m’ha semblat molt difícil, de fet he volat!, m’ha saltat un pitó i sort d’un tascó molt bo que m’ha parat la caiguda. Important reservar un universal per la sortida del sostre! sinó igual no sortim. Trobem al sortir a l’esquerra una reunió d’espits, però hem d’anar a una reunió que hi ha abans d’entrar a l’encastament que és de parabolts.

4rt llarg (V+/15m) Final apoteòsic d’offwidth. Aquí jugarà el camalot del 5 i un rocam molt bó. també hem ficat un totem groc molt a caldo. Tirada espectacular amb un ambient de primera.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s