Via de l’aresta – Roca petanta

La roca petanta és algo que sempre havia volgut escalar, i un bon dia en Jordi i en Jaume em van convidar a anar amb ells per recorrer la seva aresta així que vaig dir que sí de cap. En sí l’aresta no es una escalada massa bona, és una sola tirada en artificial, amb una segona part, però, que es podria apurar en lliure, ho vaig intentar i no em va sortir perque no tinc grau, però algú fort segur la pot treure. L’interesant de veritat és el recorrer la cresta, et sents jugant a ser alpinista però a la teva muntanya, molt guapo!

Puntuación: 4 de 5.

Per mi el recorregut de la cresta mereix quatre estrelles, va ser estètic i aventurer.

Ressenya de quaderns/arxiu de Joan Armengol (en veritat l’he robat del fb del jaume 😂)

Zona: Roca petanta – La mola
Via: Via de l’aresta

Grau: V
Grau obligat: IV+
Llargada: 40m
Exposició: baix (nomès aquesta via)
Equipació: parabolts
Material: 15 cintes, estreps i cordino prim per un cap de burí
Cordada: jaume planell, jordi ceballos i christian r esquius
Operturistes: Joan Armengol

Doncs com he dit abans, la tirada en sí no te gaire misteri, això sí l’estètica de la via es bestial i només per això ja mareix la visita, Trobem una primera part en lliure que bueno, no es fàcil i arribats al primer replà començem l’artificial cómode, desprès un altre replà i un altre ressalt, aquest de millor roca.

Una vegada feta la via comença l’aventura, consisteix en anar superant ressalts (grimpades i desgrimpades, sense cap equipació fixe). Començem desgrimpant una mica (aèri però fàcil) per anar a buscar un ressalt fissurat molt xulo. Poc desprès de superar això haurem de desgrimpar (jo he anat per l’esquerre) ara si amb bastant ambient i no fàcil, així que amb compte i monto la reunió en una sabina.

Ara el següent ressalt és el que ens ha fet vibrar i m’ha semblat expossat. Jo he decidit d’anar per l’esquerre, per superar un resaltet, però potser també es podria anar per la dreta a buscar una canal algo bruta,. Per l’esquerre trobarem una roca no del tot dolenta, un llavi que queda bastant abaix on ens podrem protegir (però amb caiguda potencial) desprès al ressalt no he vist manera de protegir amb friends (si que es podria pitonar) pas de IV+? aprox

Superat això, ja nomès restarà un últim ressalt molt més fàcil i ja sortirem. Aventura!

Per a aquest recorregut hem utilitzat algún totem i algun friend gros c1, c2 i c3, (c4 opcional per la desgrimpada abans la reunió) i bagues per arbres i per llaçar una roca grossa.

3 comentarios en “Via de l’aresta – Roca petanta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s