LATIN BROTHERS – PARET DE CATALUNYA

Que podem dir sobre aquest viot que ja no s’hagi escrit en cap blog… Via oberta per Lluís Baciero, Santi Marzo i Enric Renom (que forts van els Santlloretíns; ) ) l’any 1981. Traçat audaç, sense cap expansió en tot el seu recorregut 510 m! És que s’ha de ser valent i visionari per obrir una via així en aquesta paret.

La via ens ha semblat això, un obra d’art. Molt poc equipada durant les tirades a base de pitons, amb bona autoprotecció en general i molt sostinguda. No s’ha de menysprear com diu el Luichy a la ressenya, els cinquens són atlètics i durs, s’ha de pencar.

La roca és bona i està sanejada, no obstant un xic polida sobretot a l’inici i és que es tracta d’una gran clàssica. Però cap drama ni molt menys. Un altre cosa és l’estat de les reunions, la via ha patit diversos reequipaments i desequipaments etc, però res, estan perfectes ara mateix. Així que no cal patir en aquest aspecte.

Com a llarg clau és el primer A1. Es pot anar apurant en lliure sobre roca a controlar si és va be de grau (no pasarà de 6b/+) després ve una secció clau que dona el grau al llarg (7a). L’artificial és va fent bé, fins al final que hi ha un bon cop de gas per anar a la reunió. Ment en blac i amunt!!

De material hem portat unes 15 cintes, friends fins al 4 i repetits els mitjans sobretot pels artificials, per la resta no ens ha fet falta. Tascons opcionals i alguna baga savinera.

Puntuación: 5 de 5.

Molts dels pitons no hi són però cap drama. Els importants sí que estan. No cal portar martell.

 • Zona: Paret de Catalunya – Montrebei
 • Via: Latin Brothers
 • Grau: 6a+/A1
 • Llargada: 510m
 • Exposició: Alta en algun tram
 • Equipació: parabolts (reunions) i pitons
 • Material: 15 cintes, joc de friends fins el 4 repetint els mitjans, tascons, bagues per savines i un estrep.
 • Oberturistes: Lluís Baciero, Santi Marzo i Enric Renom
 • Cordada: Edgar tous i Christian R Esquius

Un comentario en “LATIN BROTHERS – PARET DE CATALUNYA

 1. Enhorabona ! Pensa que en Lluís Baciero i en Santi Marzo van ser dels primers vuitègradistes de Sabadell i què dir de l’Enric Renom…fèia ja 6a quan encara no existia aquest grau.

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s