Cosmos Factory al Trió est dels Pollegons

Sorprenent via que recorre un sistema de fissures i plaques d’aquesta estètica agulla. Em va agradar tant la seva veïna Terra de Nòmades, que tenia moltes ganes de probar algun itinerari més i no ha fallat. Molt bona!!! Va ser oberta l’any 2011 per Isabel Notivoli, Josep Escofet, Jean Ch. Peña i Paco Vargas. Trobarem des de plaques equipades sobre una roca excel·lent, a fissures desequipades i diedres. Realment molt recomanable.

Puntuación: 5 de 5.

Zona: L’ Artiga Alta – Trió Est dels Pollegons
Via: Cosmos Factory
Grau: 6b+/A1 6a obl.
Llargada: 190m
Exposició: Mitja
Equipació: Parabolts i pitons
Material: 15 cintes, totems fins el verd, joc de tascons i alguna baga. Opcionalment estrep
Cordada: Mercè Lla i Christian R Esquius
Oberturistes: Isabel Notivoli, Josep Escofet, Jean Ch. Peña i Paco Vargasç

1r llarg + 2n llarg (6a/55m) Hem solapat els dos primers llargs i val la pena. El primer llarg ressegueix de principi a final un diedre. Totalment equipat, però es podrien afegir més peces si es volgués. Molts bons foradets van apareixent a les plaques. Molt maco i mantingut! El segon llarg segueix uns metres el diedre per a després marxar per la placa de la dreta sobre bona roca.

3r llarg (V+/Ae /25m) Els primers metres són delicats per la roca. Quan enganxem la primera assegurança ja comença l’Ae. Sortida estètica d’encastament abans d’enganxar la placa cap a l’esquerre.

4rt llarg (6b+/ 35m) Increïble llarg de placa de roca excel·lent amb foradets. Lleugerament desplomat a l’inici, de total continuïtat i de passos molt elegants. Només al final del llarg s’ha de parar atenció a la roca abans d’agafar la corda fixa. S’ha deixat encadenar : )

5é llarg (6a/A1 / 35m) Llarg clau de la via! Ens ha semblat el més difícil tot i el grau ser més baix. Inici totalment desequipat, això sí! Amb fissura excel·lent. Que es pot enfocar com A1 o en lliure difícil, anant en compte amb el factor rapissa. La sortida a placa està equipada però prou obligada.

6é llarg (V/ 15m) Molt maco! El més fàcil de la via. Diedre curtet sobre bona roca i bones possibilitats d’autoprotecció.

7é llarg (6a/30m) Acabem la festa amb un altra placa de molt bona qualitat. Semblant al 6b+ però amb cantell més gros! Molt guapo.

La reunió es pot triangular, per a no assegurar només d’una savina. Hi ha dues sabines (una bona i altre més precària) i junt enmig entra un totem verd molt bo.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s