Cavallistes al Salt dels Cavalls

Via oberta pels Masó a la cara oest del Salt dels Cavalls l’any 1997. Aquest any intuïm que els Masó anaven prou valents, perquè l’has d’escalar la via, no la regalen. (Molt ben assegurada on toca). Al primer llarg trobarem una canal, pot ser una mica desagradable, però es fa bé, i la roca no és del tot dolenta. Altament recompensat per una última tirada d’espectacle, de roca qualitat suprema, punxeguda amb un tacte bestial!, fins i tot m’he esgarrapat els pantalons hehe. A més surt per un artificial desequipat que li acaba de donar un plus a la via (aquest es pot evitar fent travessa a la dreta) Nosaltres l’hem feta en dos llargs.

Puntuación: 3 de 5.

Zona: Salt del cavalls – La mola
Via: Cavallistes
Grau: 6a/A1 L’artificial és A1, entren friends grossos molt bons. (V obligat) Hi ha opció a escapar-se en la R2 per la canal)
Llargada: 60m
Exposició: mitja
Equipació: Espits, burins i un clau
Material: Joc de friends fins el 4, bagues sabineres, 15 cintes i els estreps.
Cordada: Jordi Ceballos i Christian R. Esquius
Oberturistes: Germans Masó

1r llarg (V-/ 35m) Són d’aquells llargs on el grau és tot relatiu, la roca a controlar i l’estat salvatge farà un plus. Un llarg d’aventura, molt net en assegurances (dues en passos a bloc) i la resta a protegir entre sabines i algun friend (4 útil)

2n llarg (6a/A1) Nosaltres hem ajuntat l2+l3. El l2 és una tirada bàsicament en artificial, però on trobarem els passos més obligats de la via, per agafar la primera expansió (V obligat). D’aquí a cop d’estrep. El pas de gantxo és solucionable amb un totem blau boníssim. Es pot fer la reunió en una savina o seguir amunt. S’enfila per una placa de roca de la bona protegida per un pitó i un burí (amb totem negre no ha calgut pitonar). la sortida d’aquest tram és boníssima!, el terreny va davallant a poc a poc i pararem als peus de l’artificial (possible escape per la dreta) Aquest de roca galàctica a protegir per friends grossos. Reunió a una savina.

Un comentario en “Cavallistes al Salt dels Cavalls

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s