Desequilibrio hormonal a la Paret de Catalunya

Una via ben maca que ens ha deixat un bon gust de boca. Està semiequipada amb algun parabolt i pitons i l’autoprotecció és bona, així que no és una via de patir en excés, si de gaudir en excés hehe. Per això mateix, és de les més repetides i s’ha convertit en una clàssica. Va ser oberta l’any 1986 per Aitor Ormaetxea, Alexis Tibau i Marc Arbós. En cordada de tres l’hem fet en 6h, així que és prou ràpida de fer.

Dades interessants: Hem fet una variant a l’últim llarg per evitar el fregament de les cordes. Directament de la reunió, surt una fissura fina que l’Edgar ha pujat amb èxit (Ell ja havia fet la via). Quedant una variant d’A1, en la que caldrà algun alien petit i tascó petit, opcionalment una U mitjana i un cordino per un pont de roca. A més, de deixar un universal més amunt que protegeix el franqueig (del llarg normal), que servirà a les posteriors cordades, ja que era un tram algo expo. És recomanable, perquè hem arribat al cim sense cap problema pel fregament de les cordes, al contrari del que passa amb la línia normal.

Puntuación: 5 de 5.

Zona: Paret de Catalunya – Montrebei
Via: Desequilibrio hormonal
Grau: 6b+ (6a Obligat)
Llargada: 240m
Exposició: mitja
Equipació: Parabolts i pitons
Material: Joc de friends fins al 4, repetir mitjans (totem lila, verd i vermell) i el 4, joc de tascons, bagues per sabines i un cordino per un pitó al qual no entra la cinta (últim llarg). Opcional estrep i si es fa la variant, opcional una U mitjana.
Cordada: Ricard Montalà, Edgar Tous i Christian R. Esquius
Oberturistes: Aitor Ormaetxea, Alexis Tibau i Marc Arbós.

1r llarg (6b+/40m) L’inici del llarg és fàcil fins a enllestir la reunió intermèdia abans de la fissura. Aquesta es troba força equipada, amb dos parabolts i dos pitons. Així que la farem sense gaire problema. Podrem reforçar-la amb autoprotecció. Recomanable no arrossegar en aquest llarg els friends grossos perquè no fa falta. Portar un joc de mitjans i de tascons.

2n llarg (6a+/25m) La dificultat del llarg la dona el pas de sortida de la reunió. Gens obligat es pot fer A1 sense problema. La continuació és fàcil. En aquest llarg tampoc cal carregar molt pes de material. Lo més gros ho col·locarem a l’inici. Després amb tascons i algun friend mitjà ja farem.

3r llarg (V+/35m) Aquí sí que agafarem ja el material gros. Llarg facilet però molt maco. Estètica fissura de continuïtat al final del llarg.

4rt llarg (6b/40m) El més difícil de la via. L’inici ja ens posa a to, de fet podria ser el tram més difícil. La resta es de pura continuïtat, amb algun paset picant. Es un llarg de cinc estrelles!

5é llarg (6b/ 50m) Tros de llarg!, un altre de 5 estrelles merescudíssimes. L’inici ve protegit per un pitó en una placa fina, fins a enllestir un parabolt que queda una mica més a l’esquerre (Petit tram obligat). Fissura petita de roca excel·lent equipada amb parabolts i un clau. Deliciós tram finet. Quan aquest acaba travessa a l’esquerre (important gestió de cordes) i seguim amb fissura de continuïtat i bona ganda. Guapíssim.

6é llarg (A1/6a 40m) com ja hem comentat anteriorment, hem fet una variant directa per evitar el fregament. Després ja solape’m amb el traçat original. 6a de fissura de bon protegir i roca de la bona. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s