Francès i no res a l’Agulla del Coll de Tanca

Via oberta per Amadeu Pagès, Josep Puig i Martí Puig l’any 1995. Ressegueix una linea del tot evident, seguint una fissura/diedre que gairebé arriba fins al cim. El nom ve donat per Martí Puig «Jep» de quan els francesos no deixaven entrar els camions de la fruita espanyols. La via és del tot salvatge. D’Equipació sols té un pitó al segon llarg i la resta esdevé net d’assegurances. Via Non Expansion i força treballosa.

Puntuación: 2 de 5.

Via número 6. web de santllors.com

Zona: Agulla coll de tanca – Obac
Via: Francès i no res
Grau: V/ A2
Llargada: 35m
Exposició: alta
Equipació: Un pitó al L2
Material: Tascons petits/mitjans, totem blau, lila i verd/ Cam 4 i podria anar bé el 5/ 2 universals, una V mitja, una V curta, un bong i alguna falqueta de fusta + baguetilles per els pitons. / tres bagues savineres i 13 cintes.
Cordada: Adrià Zamora, Sergi Villar i Christian R Esquius
Oberturistes: Amadeu Pagés, Josep Puig i Martí Puig

1r llarg (V/A2 20m)Llarg que es divideix en dues parts, una primera d’artificial difícil i la següent en lliure. L’artificial és treballós, la roca no acompanya gaire i hem de tirar d’enginy per anar avançant. Abans de la savina he hagut de falcar un parell de passos seguits. Quan passem la primera savina, comencem amb l’escalada en lliure fins a la reunió. Aquí la roca millora i opto per desviar-me una mica per la placa (expo).

2n llarg (V 15m) Sortim de la reunió amb roca «bona» fins a situar-nos sota un pas vertical. Aquí trobem el pitó que ens protegirà un curt pas de cinquè grau. Podem anar a buscar una reunió de l’esquerre, en el replà abans del cim.

2 comentarios en “Francès i no res a l’Agulla del Coll de Tanca

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s