Vilanova 2.0 al sòcol de la Roca Alta

Via oberta per Edgar Tous en companyia d’Armand Ballart l’any 2021. El nom fa referència a les noves generacions d’oberturistes de Vilanova de Meià que s’han de buscar la vida per trobar itineraris verges, debut a què les generacions anteriors ho van cosir tot a vies. Deixant poc espai per les generacions futures.

Es una via totalment d’aventura, les expansions són justes i necessàries i amb alguna part una mica exposada en lo «fàcil». Hem pogut alliberar el segon llarg (des de la feixa) sense pitonar, quedant un 6a+ expo i vibrant. Cal destacar un tercer llarg molt agradable de diedre, de roca de la bona i autoprotecció a dojo. Algunes reunions s’han de reforçar amb flotants.

Difícilment és recorrerà el recorregut integralment (no l’hem fet), perquè l’aproximació des de la feixa és molt còmode i no convida a baixar més per fer el primer llarg original (un exemple seria el serrat de les garrigoses a montserrat)

En general itinerari atractiu, d’aventura i recomanable! a veure qui s’anima a fer la segona.

Puntuación: 3 de 5.

Zona: Sòcol de la roca alta – Vilanova de meià
Via: Vilanova 2.0
Grau: V+/Ae obligat
Llargada: 95m
Exposició: Alta
Equipació: Parabolts
Material: 10 cintes, bagues per savines, friends fins al 3 i opcional dos pitons i algún tascó.
Cordada: Edgar Tous i Christian R Esquius
Oberturistes: Edgar Tous i Armand Ballart

Observació feta sense contemplar el primer llarg. Algunes de les reunions s’han de reforçar.

1r llarg (V+/Ae 30m) Tendència d’Ae amb potents sortides en lliure. Mur de V- final bonic i obligat. La roca va millorant amb l’alçada. La reunió es troba sobre un arbre, amb dues expansions a la paret. Sobre el paper sembla un llarg fàcil, però no ho és.

2n llarg (V / A1 o 6a+ 15m) Iniciem per un diedre fins a enllestir el primer parabolt. D’aquí travessa a l’esquerre amb artificial d’un parell de passos de pitons o en lliure finet i expo (6a+). Acabada la travessa, seguim en vertical una fissura que ens portarà a la reunió. Atlètic bonic (6a+) i bon protegir.

3r llarg (V+/30m) Aquest és el caramel de la via. Ressegueix tot un diedre fissurat de perfecta autoprotecció i roca de primera. Boníssim!

4rt llarg (V+/20m) Sortim en vertical de la reunió, sobre bon cantell fins que tomba una mica i anem tendència a la dreta fins a situar-nos en un replà. Restarà un mur vertical agradable d’escalar però sense possibilitats de protegir. Llarg un xic expo.

2 comentarios en “Vilanova 2.0 al sòcol de la Roca Alta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s