Anglada-Vergés a la Talaia Gran

Una bona clàssica de Montserrat. Tot i no ser de les que més es fa, ofereix una línia indiscutible, buscant les debilitats de la paret i un ambient de primera. Va ser oberta l’any 62 per Josep M. Anglada i Eli Vergés amb un estil formidable. La via resta molt poc equipada, amb alguns pitons i alguns burins originals molt envellits i també algun parabolt restaurat, als trams clau i a les reunions. Molt recomanable!

Puntuación: 4 de 5.

Zona: Sant Jeroni – Talaia gran
Via: Anglada – Vergés
Grau: V+/A1+
Grau obligat: V/ A1+
Llargada: 165m
Exposició: Mitja
Equipació: Parabolts, burils, espits, claus i un pont de roca
Material: 18 cintes, friends fins el 3, es poden repetir alguns mitjans (0’75 i 1), tascons, algún pitó variat (hem fet servir 3 en la segona tirada i 2 en l’última, sobretot alguna V mitjana i llarga, alguna U i un univers) cordinos per savines i cordinos prims per pitons, i els estreps.
Cordada: Marc Busquets i Christian R. Esquius
Operturistes: Josep M. Anglada i Eli Vergés

Restauració: mirant la segona ressenya on marquen les assegurances, està restaurat amb parabolts el següent: de la primera tirada el primer burí. De la segona el tram d’Ae. De la tercera els 3 burins i de la quarta el primer. + Reunions de dos parabolts.

1r llarg (V/ 40m) Inici una mica herbós però agradable d’escalar. Trobarem un pitó abans del primer parabolt. Hem de fer una petita travesa a l’esquerre, per seguir per el diedre. Molt guapo i entretingut.

2n llarg (V/A1 40m) Ens enfilem arbre amunt ajudant-nos amb la paret per enganxar el tram d’Ae de parabolts. Desprès ja comencem l’artificial, hi ha algún pitó molt envellit. L’artificial tot i ser A1 és bastant entretingut.

3r llarg (V+/40m) Llarg d’escalada en lliure restaurat amb algun parabolt puntual, bastant mantingut i algun tram de roca delicada.

4rt llarg (V+/A1 30m) L’artificial no ens ha semblat més difícil que el del segon llarg, i podem combinar amb escalada en lliure, la roca és bona. A lúltim tram d’Ae, els burils són molt envellits.

Un comentario en “Anglada-Vergés a la Talaia Gran

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s