Cérvol Salvatge a l’Elefant (la Mòra Comtal)

NNova via oberta a la Mòra comtal, a càrrec de Joan Vidal (Indi) i de jo mateix. Pe a qui no conegui aquest indret (com era el meu cas) recomano molt una visita. El lloc és espectacular, recordant-me a Montserrat, a Sant Llorenç del Munt i també als Mallos Pequeños de los Mallos de Riglos, per les seves agulles i el seu conglomerat especial. La regió és molt immensa i moltes de les seves agulles encara no tenen ascensió, de fet el nom d’aquesta agulla (elefant) l’ha batejat el mateix «Indi». A més, ha fet una feinada descomunal treballant-se un mapa de tot l’indret per tal de donar-lo a conèixer. El nom de la via ve donat, per la manada de cérvols amb els quals ens vam topar els dos dies que vam dedicar a obrir la via. En concret un, tenia unes banyes monumentals i se’n’s va quedar mirant abans de marxar a córrer amb tot el seu grup d’uns 7 o 8 més. Va ser un moment molt màgic i en aquell instant, vam coincidir en el fet que la via aniria dedicada a ell i a la seva vida salvatge.

Parlem ara de la via en sí: Oberta lògicament des de baix en dos dilluns consecutius (24 i 31 de gener de 2021). Consisteix en tres llargs d’allò més diferenciats entre ells, i tots tenen un toc especial i bonic. La via està pràcticament equipada, excepte l’últim llarg en el qual no hem necessitat cap expansió. Així li hem donat aquest regust clàssic i salvatge. La via ens ha deixat un bon gust de boca i estem contents amb la feina feta.

Esperem que la gaudiu i que us agradi ; )

Puntuación: 3 de 5.

A continuació els mapes de la mà de Joan Vidal

Zona: La mòra comtal – L’elefant
Via: Cérvol Salvatge
Grau: 6a+
Grau obligat: V
Llargada: 100m
Exposició: Mitja
Equipació: Parabolts, savines, 1 pont de roca i 1 plom
Material: 10 cintes, vam utilitzar bagues per sabines (ja instal·lats), joc de totem fins 0’75 i C2
Cordada: Joan Vidal (Indi) Christian. R Esquius
Operturistes: Joan Vidal (Indi) Christian R Esquius

Aproximació: deixem el cotxe a l’ubicació (42°07’10.0»N 01°22’07.4»E). D’allà agafem el camí que abandona la pista principal fins entrar a un camp (camp de la Berenguera). Quan aquest acaba, seguim el camí marcat i no agafem el primer trencall, sinó que el segón. Pasarem per l’elefant i un corriol ascendent que queda a la nostre dreta ens portarà a peu de via.

1r llarg (6a+/35m) Entrem per la placa fàcil fins a trobar-nos amb el diedre. Seguim el diedre uns metres (preveure un C2) fins que abandonem amb travessa a l’esquerre a buscar la millor roca. Superat això, la verticalitat disminueix un moment, per immediatament tornar a redreçar-se regalant-nos un tram vertical fantàstic.

2n llarg (6a/30m) olt maco, amb grans blocs que recorden a Riglos. Sortim de la reunió a la dreta per buscar l’altra paret. Anirà tendència dreta una estona fins a redreçar-se amb un curiós pont de roca. Tornarà a anar una mica tendència a l’esquerre, fins a trobar-nos amb el pas més dur de la via (molt guapo) trobarem un plom just a sobre. Va baixant dificultat fins a la reunió.

3r llarg (V/ 35m) Sortirem de la reunió i ens dirigirem a un forat que ens permet protegir-nos, d’allà farem travessa a la dreta fins arribar a l’arbre. D’aquí, seguim tot vertical per anar assegurant-nos a les demés savines, hi ha algún tram on la roca és bona, i tenim una fissura perfecte per ficar un totem groc. Reunió de l’arbre o de l’instal·lació de rappel.

2 comentarios en “Cérvol Salvatge a l’Elefant (la Mòra Comtal)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s