Mayor-Oliva a Lo Sabardó

Via oberta per Jordi Mayor i Rosendo Oliva l’any 1975. Aprofita la lògica per arribar al cim, resseguint primer una fissura de categoria i sortint per l’esperó al segon llarg. Per allargar una mica l’activitat, val molt la pena fer una última tirada. On amb un pas de gegant passem a l’altra paret a buscar una bavaresa genial. Via en general poc equipada, però que es deixa protegir molt a gust. Via molt recomanable.

Puntuación: 4 de 5.

Zona: Lo Sabardó – Camarasa
Via: Mayor-Oliva
Grau: V+/6a
Grau obligat: V/A1 aprox
Llargada: 75m
Exposició: Mitja
Equipació: Ponts de roca, pitons, un burí i parabolts
Material: 12 cintes, una baga per pont de roca, friends de totem negre fins C3 i tascons
Cordada: Jordi Ceballos, Christian R. Esquius
Operturistes: Jordi Mayor i Rosendo Oliva

APROXIMACIÓ: Anirem per la pista principal gairebé fins arribar a la central. A la dreta veurem un camí gros que puja, doncs aquest no, sinó el següent més estret. Arribats al puro, seguim uns metres i ja tindrem lo Sabardó. Una corda fixa ens deixa a peu de via.

1r llarg (6a/35m)Llarg de categoria, que ressegueix una fissura perfecta per l’autoprotecció amb un grau mantingut entre el V+/6a. Trobarem un alguns pitons, uns dos ponts de roca (un sense equipar) i un burí de museu. Reunió molt còmode.

2n llarg (V/25m) Sortim travessa a la dreta fins la següent reunió, just a sobre tenim un parabolt i un pas a bloc de V grau, poc a poc va relaxant fins al cim. 1 parabolt i un pitó.

3r llarg (IV+/15m) Val molt la pena fer aquest final, és maquíssim! fem un pas de gegant amb ambient per arribar a la paret, i d’allà anem a buscar una curta, però preciosa bavaresa. Tirada neta on aniran bé els friends grossos.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s