Privilegi al Serrat dels Monjos

Via que destaca per la seva bellesa i lògica. Va ser la segona oberta a la paret i segurament devia ser un privilegi que no estigués oberta abans. Busca uns sistemes de diedres per acabar en un sostre fissurat perfecte! No té pèrdua , pels amants de l’escalada tradicional.

Puntuación: 5 de 5.
Ressenya original extreta de rocacalenta

Zona: Serrat dels Monjos
Via: Privilegi

Grau: 6a+/A2
Grau obligat: V+/A2
Llargada: 110m
Exposició: mitja (el primer el que més)
Equipació: Burils, espits i claus
Material: 12 cintes, friends fins el 3, repetint del 0’5 al 2, estreps
Cordada: Matins fanàtics
Operturistes: Koki Gassiot i Sergi Parcerisas.

1r llarg (6a+ o V+/Ao 35m) Des del terra veiem la canal per la que ens volem enfilar però la roca per accedir-hi és un xic precaria, així que decideixo començar per l’esquerra i fer una travessa fina a la dreta fins atenyer la vertical. Veurem que el primer clau que marca ja no hi és, però ens podem protegir amb un totem petit. El segón sí que està però costa de veure. Superat el tram anem a una repissa on veiem una reunió de parabolts i seguim a la dreta per una fissura i un buril bastant a la dreta on hi ha un pas clau, podem reforçar a la fissura i al buril. Superat el pas, torna a venir un altre però també protegit per uns burils per fan mal rotllo, es poden reforçar amb un friend petit. Reunió de burils.

La resta de la via està ja amb espits.

2n llarg (V/A1 20m) Espectacular! Sortim en un diedre fissurat protegit per un clau, entra tot a caldo! sinó que li preguntin a l’Adrià que va caure 😅😂 arribats al final on topem amb el sostre veurem un buril, però per arribar he fet un pas d’A1 d’un totem groc i doncs he arribat. Sortits del sostre, resta seguir uns metres més de diedre fissurat excel·lent (tenim un clau just a l’inici del tram) on entra tot a dojo. Reunió d’espits.

3r llarg (V+/Ao 15m) Sortim del sostret i seguim diedre fissurat amunt, aquesta tirada tindrà dos espits. Roca a controlar arribant a la reunió. Ja veiem el nostre sostre!

4rt llarg (A2/10m) Sostre fissurat perfecte, on podem escollir entre l’original o la sortida directa del Fredi. Jo com a l’artificial vaig una mica peix em decanto per l’original, que agafa la fissura que va cap a la dreta. És molt espectacular!! però no gaire difícil, esperava passar-ho pitjor. La fissura és bonissima i entra tot amb confiança. Trobarem un tascó abandonat i un pitó.

5é llarg (IV+/30m) Llarg tràmit per arribar al cim. Fem un flanqueig a dretes sense guanyar alçada, i en una fissura amb algo de vegetació agafarem un clau salvador. Ens col·loquem al diedre i l’anem resseguint sobre roca a controlar.

5 comentarios en “Privilegi al Serrat dels Monjos

  1. Hola de nou. Com que veig que fas servir força l’expressió ‘no té desperdici’, i com que m’agrada el blog i les vies que feu, m’animo a esmenar la pífia. L’has de bandejar perquè és una mala traducció literal del castellà, i fer servir ‘no té pèrdua’, ‘Val la pena’ o similars. Au.

    Le gusta a 1 persona

  2. Per no anar fent suggerències puntuals, si t’agradés la idea, he pensat que pots enviar-me els textos de les entrades al blog i te’n faig la correcció, i així no només critico si no que també col·laboro.
    Per cert, la interjecció de riure, en català hauria de ser ‘hahaha’

    Le gusta a 1 persona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s