El Cau de Sioux a la Paret de Catalunya

El jordi ens propossa de fer aquesta via a montrebei I no ens podem negar. Ens ha semblat una via molt disfrutona, una molt bona opció per estrenar-se a la paret i ràpida de fer. Hi ha autoprotecció, però generalment està ben equipada i tot i que el grau a la ressenya igual ens pot tirar enrere, no es gaire obligada. Així que molt recomanable per començar.

Puntuación: 4 de 5.

Zona: Paret de Catalunya – Mont-rebei
Via: El cau de sioux Grau: 7b+ o 6c/Ae pels humans
Grau obligat: V+/A1
Llargada: 270m
Exposició: Mitja
Equipació: Parabolts i claus
Material: 18 cintes, joc de friends fins el 2 (no cal repetir), joc discret de tascons (petits útils) i estrep
Cordada: Ricard Montalà – Jordi Ceballos i Christian. R Esquius
Operturistes: Joan Vidal en sol·litari

Puntuación: 4 de 5.

1r llarg (V+/30m) Ens enfilem per un petit ressalt I travessem una sabina molt incòmoda. Aquí trobarem un clau, I superat el pas anirem a una repissa que flanquejem a la dreta fins situarnos en un altre curt diedre que ens deixarà a la reunió.

2n llarg (6a/25m) Aquest es dels guapos! Enfilem una petita placa fins que trobem una llastra on ens entra un friend per protegir-nos I entrar al diedre bavaresa. Trobarem un clau en aquest part (falta el primer)Sortits de bavaresa anem una mica a la dreta I veurem un parabolt que ens conduira a la reunió.

3r llarg (6a/Ae – 35m) Flanquejem la savina molesta que hi ha al costat de la reunió per sota (el clau que marca no hi es) I escalem fins atenyer el primer parabolt on es pot anar en artificial. Sortits d’aquest tram d’ae trobarem una escalada de placa molt guapa, sobre roca de franges horitzontals tipus vilanova de meià excel·lent.

4rt llarg (6a/Ae – 35m) llarg que fem gairebé tot en artificial, treient algun pas que obliga a anar en lliure I que tenen el seu qué.

5é llarg (6c/40m) llarg brutal llarg gairebé protegit en la seva totalitat. Els primers metres del llarg es troben nets d’assegurances I haurem de protegir fins enllestir el primer bolt (ambient) a partir d’aquí trobem una primera part de fissura atlètica amb molt bon cantell (6a aprox) superada aquesta primera part vindran les dificultats però ben protegits! Si anem justos es pioden col·locar més flotants I fer A1. La reunió és al famós cau!

6é llarg (II/ 20m) travessa tràmit

7é llarg (IV/15m) curt, un unic ressalt a l’inici I roca a controlar (pitó al costat de la savina)

8é llarg (6c/40m) Llarg molt guapo, començem per un placa en travessa protegida per dos parabolts, fins arribar a la fissura de 6c que pujo en A1, en aquesta trobarem un pont de roca I despres a l’esquerre un pitó. Superat aquest tram entrem a un repla on iniciarem un diedre obert un tant expo fins assolir un parabolt on cemença el tram de 6b, que surt molt bé en lliure.

9é llarg (6c/30m) un curt tram d’ae (o 6c al que no he vist color, sobre claus vells) I grimpar fins la reunió.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s