Del Guarda a la Dent de Cabirols

Després de fer la Civis-Genis i la Cerdà-Albert toca el torn de la Del Guarda. Llegint a la guia, veig que és de les super recomanables del sector i més picant que les anteriors. Personalment la trobo un viot, cada llarg te el seu caràcter propi, i tot i lo curta que és, quedarem més que satisfets. Va seguint uns sistemes de fisures i diedres molt atlètics per roca de grandissima qualitat. Pel meu gust a destacar el segon i el tercer llarg, brutals!!!

Puntuación: 4.5 de 5.

Zona: Dent de Cabirols – Pedraforca
Via: Del guarda
Grau: 6b
Grau obligat: V+/A1
Llargada: 120m
Exposició: Mitja/baixa
Equipació: parabolts/claus
Material: 15 cintes, tascons, friends fins al Camalot #2 i estrep opcional
Cordada: Codina/Ceballos/Esquius
Operturistes:Joan Martí, Joan Miquel Horrillo, Pere Roca i Paco Vargas

1r llarg (V/30m) en comú amb la via cerdà-albert. Aquest ressegueix un evident diedre semiequipat amb alguna expansió I algún clau. Molt bona autoprotecció I grau moderat. Perfecte per escalfar motors I gaudir ja que és disfruton. Al final del diedre veurem una expansió que ja no es nostre, hem de travessar a l’esquerra fins la reunió còmode.

2n llarg (6a+/25m) Llarg brutal de fissura bavaressa. Semiequipada amb parabolts nous. La dificultat estarà en mantenir fermes els peus ja que rellisquen I doncs hem d’apretar bé de braços,surt bé en lliure. Atlètic I guapo! Despres encara tenim uns passos delicats de travesa (equipats) per arribar a la reunió. (El segon clau del llarg esta trencat però és pot reforçar bé I el pas encara no es dificil)

3r llarg (6b/30m) increible llarg cinc estrelles pràcticament equipat. Començem per unes rampes fàcils amb tendencia a l’esquerra fins que ja enllestim les primeres expansions, aquí començen les dificultats. El pas clau està per sortir de la travessa, però està molt ben equipat amb parabolts nous així que dona confiança per fer-ho en lliure. El pas en sí no es gaire dificil, lo dificil és aguantar fins la reunió sense parar, ja que no dona treva I és super atlètic I amb lleuger desplom. Els pasos claus estan amb parabolts nous, el altres amb material divers però equipats.

4rt llarg (6a+/35m) començem amb les màximes dificultats fins que la paret perd verticalitat. Primera part totalment equipada I poc obligada si anem amb estreps. Sortits d’aquí no hi ha equipament però l’autoprotecció és bonissima, al final agafarem una rampa tendencia esquerre fins la reunió.

Com a curiositat el tercer llarg l’habia tret tota en lliure i aquest 6a+ no l’he ni olorat. Un altre seria que en la ressenya marca que anem per l’esquerre d’una fissura una vegada acabada les dificultats, I nosaltres em anat per la fissura, amb un grau de V I de bona autoprotecció, valia la pena anar per aquí

Un comentario en “Del Guarda a la Dent de Cabirols

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s