Cerdà-Vergés + Cerdà-Porkoski al Calderer

Combinació de vies del tot lògica per aprofitar al màxim la llargada de la paret, de fet nosaltres no vam sortir per la pany i vam sumar més metres a l’escalada. Ho explicaré al final perquè es digne de recordar. En fí via super clàssica de la paret, la primea oberta l’any 66 i la segona el 59. Trobarem unes tirades del tot lògiques, roca bona, amb molt poc equipament però amb bona autoprotecció, així que d’aquestes que et fan gaudir. Viot!!!

Puntuación: 5 de 5.

Zona: El Calderer – Pedraforca
Via: Cerdà-Vergés + Cerdà-Porkoski
Grau: 6a
Grau obligat: V+
Llargada: 150m + 220m
Exposició: Mitja
Equipació: Algun parabolt i pitó. Reunions moltes d’un sol parabolt (reforçar)
Material: Unes 12 cintes, friends fins C3 i tascons
Cordada: Montalà – Ceballos – Esquius
Operturistes: J. Cerdà, D. Vergés/ J. Cerdà i H. Porkoski

Ressenya de Luichy

1r llarg (V/40m) iniciant en travesa a la dretra, un clau ens indica el moment de girar a l’esquerra. On estara el tram clau amb algun pas finet, protegit amb claus. Despres ressegim el diedre vertical fins la reunió.

2n llarg (V/35m) molt guapo I evident. Ressegueix el diedre vertical però facil I de molt bona autoprotecció. Disfruton!

3r llarg (V+/ 25m) Aquest es curtet però maton. Pel meu gust el pas delicat esta abans de col·locar el primer clau. Algo relliscos I finet. El podem protegir amb un mini tascó però a mi em va saltar així que bastant obligat. Una vegada fet el pas suavitza I trobarem un parabolt nou. Al final resseguim el diedre on la roca es millor del que sembla.

4rt llarg (IV/ 50m) En la ressenya posa bastant a pel, però la veritat que s’assegura molt be I no s’ha de patir per això. Des de la reunió veiem com una repisa que va a esquerres que es per on deu marcar la ressenya, però al sortir de la reunió ens trobem una mes a sota més facil I de bon protegir, doncs anem a buscar aquella. Enfilem cap amunt per on veiem el tram més facil. Bon protegir en general. Una vegada a la feixa una corda fixe ens mena a la reunió a l’esquerra dun arbre.

INICI CERDÀ PORKOSKI

5é llarg (IV+/40m) Aquest llarg sí que es bastant a pel però es facil, s’ha d’anar palpant la roca això si. Sortim de la reunió amb tendencia a la dreta cercant el camí més fàcil. No podrem protegir fins que trobem un clau, on anirem amb tendencia total a la dreta, un pas rarot abans d’arribar a la reunió serà lo més difícil, es pot protegir bé.

6é llarg (V/35m) M’ha agradat força, molt estètic I bonic. Començem per uns diedre fàcil fins que es va possant més vertical, l’unic clau del llarg esta bastant amunt pero es podra protegir bé. Reunió al costat d’un arbre característic.

7é llarg (6a/30m) Serà el més dur, però també el més protegit, que convida a probar-lo en lliure. Sortim a la dreta i ràpid trobem un parabolt en el primer pas de V+ que es fa bé, desprès en el pas clau de 6a trobem dos bolts seguits on haurem d’utititzar l’encastament de mans per sortir, amb opció de pocs peus. Una vibrada de pas!

8é llarg (V+/30m) Comença amb un diedre molt guapo I de bon protegir I agradable d’escalar, la teca està a l’ultim pas!! més dicifil del que semblava, pocs peus I una repisa de la que t’has dagafar algo dubtosa, atlètic!

9é llarg (V-/40m) Seguim per un diedre de molt bon protegir amb un pas més picantet, agradable, l’acabem I anem a una repissa a l’esquerre on trobem un clau (cinta moooolt llarga recomanable) I anem a buscar un diedre que queda prou a l’esquerre. Aqui la roca enpitjora I s’ha d’anar una mica més al tanto.

10é llarg (IV/45m) Llarg tramit per acabar la via molt facil. Una mica tendecia dreta per un diedre I despre la renió quedarà a l’esquerra. Dos parabolts.

Aqui podriem sortir per la pany, però nosaltres hem volgut allargar la jornada I sortir per l’angalda cerdà.

Sortim de la reunió I anem a buscar un arbre que ens queda a tendencia a la dreta on muntem la reunió. Tram facil.

Com no estem segurs per on va la via, veiem un altre arbre amunt una mica a l’esquerra I muntem una nova reunió per veure si ens aclariem més.

Sortits d’aquí anem en direcció a la xemeneia que tenim al debant I veiem un burí antics per fer reunió, que podem reforçar bé.

Ara comença l’escalada amb un pas de xeme neia molt xulo I aquí ens liem I tirem a la dreta per on ens semblava més lògic però per sorpresa ho hem sol·lapat amb la directa anglada guillamon. On fem reunió d’un pont de roca I un clau en un lloc molt guapo.

Ara desgrimpem de la reunió per seguir una feixa on comença un diedre xemeneia espectacular!! abans d’enfilar-nos montem reunió de friends per evitar el roze.

Llarg espectacular! Protegit amb algun clau I que va resseguint una petita fissura on podrem ficar friends. Aquí ens tornem a pedre, ja que la directa, al sortir de la xemeneia anava a l’esquerre I nosaltres vam anar a la dreta, on desgrimpem un pas del·licat I en un repla pedregos muntem la reunió amb friends en una fissura. El tornar enrere o veiem molt dificil així que decidim fer fugida cap adalt. Ara veiem dos diedres, hi han marques de vida entenem que d’atres enbarcades de la gent… agafem el primer diedre I al acabar-lo veiem un clau, l’aprofitem per fer una reunió, acompanyada d’un pont de roca I un tascó.

En la nostra vertical veiem un diedre que sembla molt vertical I dificil I creiem que seria massa embarcada, però veiem que si superem un pas fí a la dreta, anirem a parar a una canal prou més alleguda I amable, així que decidim fer el pas. Aquest qued aprotegit per el clau I per un altre firend molt a caldo, però el pas es molt dificil (6a li donaria) més els nervis de l’incertesa, el ricard es decideix I fa el pas!! crida de l’emoció!! I al sortir d’allà veu color I per sorpresa un altre clau!! que es troba just en el pas més dificil d’aquella canal (V) I despres ja es facil fins la propera reunió que fem de friends. Aquí ja hem superat les dificultat I ja em acabat l’escalada! Brutal jornada I lliço del gran jordi I ricard que saben escalar I molt.

Un comentario en “Cerdà-Vergés + Cerdà-Porkoski al Calderer

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s