GAM – Paret de Diables

Amb aquesta via hem decidit estrenar-nos a la paret de diables. Ens ha semblat la via més assequible de la paret i ens hem fotut amb morro. La paret és sorprenent, dintre del caos de diables, surten tot de fissures, diedres, plaques de tot tipus i et quedes amb ganes de tornar a la paret a visitar-les. Sobre la via, és una ultra clàssica de Montserrat i si ho és, es per alguna cosa. Ens ha encantat, cada llarg té el seu què i segueixen una lògica i un traçat super elegant. El sostre a superar, el tens present durant tota l’escalada com a objectiu al qual arribar. Al sortir d’aquest tens la sensació de ser molt petit i vulnerable, ja que no hi ha marxa enrere, la qual cosa motiva i angoixa al mateix temps. En definitiva una via cinc estrelles miri com es miri, un espectacle.

Puntuación: 5 de 5.
  • Zona: Diables – Montserrat
  • Via: GAM de diables
  • Grau: 7a/Ae
  • Grau obligat: V
  • Llargada: 310m
  • Exposició: mitja
  • Equipació: Parabolts i claus
  • Material: 18 cintes, nosaltres hem repetit friends petits i mitjans, C1 i C2, tascons i estreps
  • Cordada: Matinsfanàtics
  • Operturistes: S. Ubach, R. Brescó, Ll. Costa, R. Galí

Aquesta ressenya està més actualitzada, la d’escalatroncs te alguna cosa canviada.

1r llarg (V+/ 35m) L’inici l’he trobat un xic expossat, ja que començem en una placa sense assegurar i la roca és una mica crocanti. Anem a buscar una savina grossa molt evident, allà anirem a cercar una fissura amb un clau que ens protegeix i podrem col·locar més peces fins que arribem a la part assegurada… V+ super fí en lliure. Reunió a l’ombra.

2n llarg (V+/ 40m) Aquest pel meu gust ha estat del millors llargs de la via. Començem en un flanqueig a l’esquerra sobre roca una mica dubtosa, fins situar-nos sota un diedre. Primer comença fàcil i veurem que ens envia com cap a dintre en un ambient rarot però ens protegirem bé. Localitzem des d’aquí l’asssegurança que queda fora d’on estem i quan sortim veurem una fissura super vertical, continua i a protegir. Un plaer d’escalada que ens possarà a tope. La reunió curiosa dintre una cova, tindrem ombra.

3r llarg (V+/Ae / 30m) Sortim de dintre de la cova en artificial fàcil. Quan abandonem l’artificial entrem en un altre diedre semi equipat, molt xulo!

4rt llarg (V+/ 25m) Seguim amb la tònica de diedres semi-equipats amb un paset finet a mig diedre. La sortida d’aquest fins arribar a la reunió, just desprès d’un clau mig sortit, m’ha semblat molt exposada i sobre roca dolenta. Pel meu gust el tram més lleig de tota la via, anar amb compte. Reunió molt còmode.

5é llarg (IV+/A2e – 35m) Rere uns pocs pasos en lliure começarem amb l’artificial, primer sobre un terreny fosc molt vertical i superat el tram, superarem el desplom cap a l’esquerra. Molt generosament equipat així que no em de patir amb l’alçada.

6é llarg (V+/ 15m) Ja estem oficialment sota el famós sotre que fa tant especial aquesta via. Ara haurem de fer una travessa, molt ben equipada, per a buscar la reunió amb la qual començarà l’artificial. Val la pena fer la travessa en lliure ja que és mitjanament fàcil i l’ambient és espectacular.

7é llarg (A3e / 20m) Ara si que si. Aqui estem a punt d’afrontar el monumental sostre. Aquest està molt ben equipat així que no hem de patir per això. Fa angoixa quan deixes de tenir contacte amb la paret i et quedes totalment penjat dels estreps, heavy! La sortida del sotre s’ha de treballar, nosaltres hem possat un alien per sortir d’aquest ja que el parabolt queda molt amunt.

8é llarg (V/ 40m) Un llarg molt bó, amb una primera part amb tendencia a la dreta prou ben equipada fins enllestir un diedre molt bó semi-equipat.

9é llarg (6a/40m) Aquí ens adonem de que no està tota la feina feta encara. Veurem una fissura de forma semicircular i amb una placa ben llisa. Els parabolts són els justos però l’autoprotecció és bona. Un 6a molt finet i guapo que fa vibrar. Sortits dels passos més dificils anem a cercar una reunió que ens la pasem de llarg i enllestim un diedre molt vertical sobre molt bona pressa. Allà muntem la reunió

10 llarg (IV/ 50m) Ara ja podrem començar a cel·lebrar que em superat la via! resta una escalada fàcil i ja estarem al cim. Això sí s’ha estar atent que esta molt poc equipat. Des de la reunió podrem veure el parabolt que ens queda a la dreta, anirem cercant el camí fàcil fins enllestir-lo i desprès seguirem el nostre criteri. Podrem trobar una reunió de burils més endavant i desprès ja l’esperò lucifer a pel però molt fàcil i amb un ambient de primerísima.

Resta una grimpada fins el cim que nosaltres decidim fer encordats encara, no te assegurances però es pot autoprotegir. Al cim hi ha reunió de parabolts.

Un comentario en “GAM – Paret de Diables

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s