Reina Puig – Paret de les Bagasses

Ha estat la primera visita a Terradets, quin espectacle! No podia parar d’aixecar el cap per contemplar la gran paret. Tenia cert respecte perque mai abans havia fet una via tant llarga. Això sí, dona tranquilitat que disposem de feixes per escapar caminant en cas de que es faci tard.

De la via dir que és un viot, te tot tipus de llargs, plaques, diedres, travesses, passos a bloc… de tot. I està equipat als trams difícils, però en tot el que baixa de cinqué, s’ha de navegar i possar algún flotant… cosa que mola!

Puntuación: 5 de 5.

  • Zona: Paret de les Bagasses – Terradets
  • Via: Reina puig
  • Grau: V+/ Ae
  • Grau obligat: V
  • Llargada: 530m
  • Exposició: Mitja
  • Equipació: Parabolts i claus
  • Material: 12 cintes, friends fins C2, tascons, bagues per savines i estrep opcional
  • Cordada: Montalà – Esquius

Totes les reunions son cómodes!!!!

1r llarg (IV+/ 50m) L’inici de la via és molt evident, just a la dreta de la boca del tren. Quan agafem la primera assegurança anirem amb tendència a la dreta buscant la reunió, no es veu però és evident.

2n llarg (IV+/ 30m) Començem amb travessa total a l’esquerre, aquesta tot i ser facileta és fina i s’ha d’anar atents als peus. Hi ha un moment on hi han dos claus seguits en vertical i jo els he seguit fins col·locar-me a una rapisa i fer travesa a l’esquerra, però m’ha quedat un parabolt per sota que no l’he pogut col·locar. Les dues opcions son bones, una vegada encintada una savina, seguim l’evident diedre fins la reunió.

3r llarg ( V+/ 45m) Llarg antològic! començem per una placa a autoprotegir, no és difícil però té el seu ambient. Arrivarem a un replà ara sí amb parabolts i ens trobarem una placa molt guapa i super ben protegida, sortits de la zona més exigent, desapareixen els parabolts però l’autoprotecció és bona. Molt guapo!!

4rt llarg (III/ 40m) Tot i ser un llarg de transició també és maco. Vas seguint l’evident diedre i la roca és prou bona. Amb savines ja ens protegim.

5é llarg (V+ /40m) Tornem a un altre llarg 5 estrelles. Seguim l’evident fissura que ratlla el llarg fins arrivar a unes savines que hi han a sobre. Aquesta la pasem per la dreta i tindrem, el pas més potent del llarg protegit amb parabolts, això sí, la roca està sobada. NO FEM CAS A UN PONT DE ROCA AMBN UN CORDINO, la nostre reunió esta sota a l’esquerra d’aquest.

6é llarg (V/ 40m) Sortim una mica per l’esquerre de la reunió amb bona ganda i trobarem un clau amagat molt a prop. Ara tindrem un diedre molt agradable d’escalar fins situar-nos en un petit replà on torna a possar-se vertical. El pas clau està protegit amb un parabolt i la roca prou sobada. Reunió en una feixa on podriem abandonar via caminant.

7é llarg (AeV+/ 25m) Aquí ens vindrà bé l’estrep ja que hi ha un pas molt llarg per fer en Ao. Sortits de l’artificial continua estant molt ben protegit amb claus, així que podem passar practicament en Ao si ho veiem necessari. Totalment equipat.

8é llarg (AeIV+/45m) Agafem el primer parabolt amb un pas rarot entrant poer l’esquerra, una vegada encintat sortim en Ae fins un replà. Ara seguirem l’evident diedre molt cómode l’escalar fins la reunió.

9é llarg (IV+/40m) Aquest ens ha semblat un llarg perdedor. Si que anem seguint en rastre dels parabolts però una vegada acaben no saps molt bé per on tirar, així que s’ha seguit fent travesa fins on hi havia una savina discreta i més amunt una fissureta on poder autoprotegir-se. Seguir una mica més a l’esquerre fins situar-nos a un replà i trobar la reunió al costat d’un arbre.

10é llarg (IV/ 40m) Aquí són diferents el dibuix del croquis a la foto. Nosaltres em seguit el del croquis ja que ens semblava més lògic. Sortim en vertical on es veu un parabolt i en terreny fàcil anem a trobar la cornisa. La caminem a la dreta fins muntar la reunió en un arbre.

11é llarg (IV/ 30m) També són diferents. Anem a buscar el diedre que ens queda a la dreta de l’arbre, que és la manera més fàcil i lògica de pujar, pujem aquest en vertical fins que s’acaba i nem a l’esquerre fins trobar la reunió de parabolts. El llarg és net d’assegurances però hi han diverses savines.

12é llarg (V/ 30m) Llarg molt guapo i disfrutón, ja que és molt vertical i el V grau és de continitat. Totalment equipat entre parabolts i claus.

13é llarg (V/45m) Aquí ve la famosa travessa, que li dona més sentit si cap a la via. Veiem una reunió d’un altre via a la dreta i anem a xapar-la i a la dreta d’aquesta un altre parabolt. És el tram més finet de la travesa. Ara anirem a buscar els ponts de roca i pitons que hi han entre el sostre i la placa, super agradable d’escalar! per sortir cap a la reunió restarà un pas a bloc de V grau, bastant potent. Totalment equipat

14é (AeV+/20m) Jo paso el llarg en artificial. Però s’ha de superar algun resalt en lliure que ens farà espavilar. Totalment equipat.

15 i últim (IV+/40m) Placa d’ensomni per acabar amb un ambient inmillorable. Totalment desequipat i roca excel·lent.

3 comentarios en “Reina Puig – Paret de les Bagasses

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s