Temple del Sol +Anglada Guillamón al Faraó

Conjunt de vies amb caràcter que no ens deixaràn indiferents. Val la pena combinar-les, ja que baixant d’una vas directament encarat a la següent i també perque així ens surten uns bons 160m d’escalada. En conjunt dues vies molt bones, la primera segueix un diedre d’escàndol que des del terra ja ens cautivarà, i l’anglada guillamón com a clàssica indiscutible del 1960, vas pensant en com s’enfilaven per aquí amb els medis que tenien, increible

Puntuación: 4 de 5.
 • Zona: Faraó – Montserrat
 • Via: Temple del sol + Anglada Guillamón
 • Grau: V+/ A1
 • Grau obligat: V/ A1
 • Llargada: 160m
 • Exposició: Mitja
 • Equipació: Parabolts, espits, claus, burins
 • Material: 12 cintes (algunes llargues) 3 plaquetes o tascons, he utilitzat un joc de totem petit (negre, blau, groc) un C1, un tascó mitjà, tricam negre, estreps
 • Cordada: Villar – Esquius

1r llarg (V+ /45m) Nosaltres dividim en dos llargs, el primer seria la rampa de tercer que fem en bambes, però al final d’aquest hi ha un diedre amb rocam dolent en el que val la pena protegir-se. Just a sota del diedre podem fer R en una sabina.

Ara sí, comença la via! tenim sobre nostre un diedre que a primera vista es presenta esgarrifòs i la roca no acaba de donar confiança, però és prou bona! tot es començar. El primer espit (mediocre) el trobem bastant amunt i el pas de 6a+ que diuen ens sembla inhuma, així que fem un A1 d’un tascó mitjà fins encintar aquest. Una vegada incorporats al diedre, el grau es prou mantingut en V/ V+. Jo avanço encastant part de l’esquena, m’encanta! el llarg es presenta equipat, però amb distàncies a vegades llargues on podrem possar alguna cosa intermitja en algun moment. Els espits a mesura anem pujant van sent de millor qualitat cosa que dona confiança. En la part final abandonem momentaniament el diedre i anem per la placa, amb una ganda fantàstica. En aquest punt he col·locat un tricam negre molt bó ja que allunyava prou. Tornem a incorporar-nos al diedre i tindrem la reunió.

2n llarg (IV+/ 15m) Desde la reunió no es veu el espit del llarg. Sortim de la reunió amb tendència en diagonal a l’esquerra anant per la placa fantàstica. Podrem possar en un llabi un totem negre i enseguida veurem l’espit. Col·locat aquest anem en vertical fins trobar el pitó i llavors farem travesa a la dreta i ja estarem al coll. La reunió la fem d’una savina que te un cordino llaçat.

Des de la savina seguim borejant el coll per roca bona fins situar-nos al lloc més fàcil per desgrimpar. Aquesta desgrimpada la podem protegir amb un totem verd a caldo i amb la savina mateixa. Es fa prou bé.

1r llarg (V/15m) pujem verticalment per la placa fins trobar una reunió antiga. Agafarem tendència a la dreta passant sota una llastra on trobarem un parabolt i poc desprès la reunió.

2n llarg (A1/V / 30m) Sortim de la reunió a la dreta i ja veiem el primer cap de burí on començem l’artificial. La següent assegurança fa especial por, menys mal que tot seguit tindrem un parabolt. El tac que senyala la ressenya ja no hi es, però es supera el pas fàcilment fent un A1, en el meu cas he utilitzat un C1 que m’ha quedat a caldo. La resta de l’artificial torna a estar equipat, algun pas llarg ens fa esforçar-nos per arribar. Quan acaba l’artificial entrem en un curt diedre, on podrem protegir-lo amunt amb un totem blau i seguidament una bona savina. Desprès d’aquest enfilem una placa de roca excel·lent fins arribar a la reunió.

3r llarg (IV+/40m) Navegantes al barco! Ara toca el que es típic a Montserrat, navegar per la placa fàcil, però amb poques assegurances i escàsses opcions d’autoprotecció. Sortim de la reunió en horitzontal a la dreta fins situar-nos en una reunió, aseguidament enfilem placa amunt. Estem atents de trobar el espit que queda una mica amb tendència a l’esquerra. Des d’aquest veiem una roca a la dreta que ens cautiva perque és gran i podriem llaçar un merlet, quan arrivo em trobo que més a la dreta hi ha una reunió, així que sense manies l’encinto i segueixo amunt ja per terreny més fàcil. En aquest llarg preveure cintes llargues.

Resta una curta i fàcil grimpada i ja ens trobem al cim!

4 comentarios en “Temple del Sol +Anglada Guillamón al Faraó

 1. Enhorabona amics! Un parell de vies que no les regalen. La reunió que tens a la fotografia l’hauries d’haver fet amb bagues mes llargues, ja que l’angle que dibuixa la baga és massa obert amb el que les assegurances reben una sol.licitació lateral molt gran, és perillós i a més amb el material vellot que hi ha…..tanmateix felicitats !

  Le gusta a 1 persona

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s