Via Interior sortint per la Moiset – Morral del Drac

Anavem amb l’idea de fer la via Josep Tintoré Homs, però l’inici no ens ha fet cap gràcia, i rere molta estona buscant alternatives, he vist la magnífica fissura que puja per la via interior. Així que l’he dit al Sergi, tio aquesta em motiva moltíssim! quina bona pinta, així que ens deixem de romanços i li fotem canya.

El primer llarg va a buscar una magnífica fissura a protegir, jo l’he fet en A1 però el Sergi l’ha recuperat en lliure i pot ser un V o V+ així que em queda pendent tornar per apurar-la en lliure. Al segon llarg hem anat a buscar la via Josep Tintoré, que supera un desplóm en artificial, amb una petita sortida en lliure amb roca magnífica. Pel meu gust un viot!

Puntuación: 4.5 de 5.
  • Zona: Morral del drac – La Mola
  • Via: Interior + Josep Tintoré Homs
  • Grau: V/ A1
  • Grau obligat: A1/ IV+
  • Llargada: 45m
  • Exposició: Mitja
  • Compromís: mig
  • Equipació: Espits, burils, parabolts, pont de roca, pitons
  • Material: 12 cintes, joc complet de totems, C1, C2,C3 estrep opcional
  • Cordada: Villar – Esquius

1r llarg (V/A1 – 20m) 2 espits, 1 clau, 1 pont de roca Des de dintre de la cova visualitzem la fissura que em de seguir. Aquesta estarà equipada a sota del tot amb un pitó i a dalt del tot amb un pont de roca. A més a la placa inicial trobarem dos burils vells que ajuden a passar el tram més complicat.

Començem l’escalada per una placa fàcil, on ràpidament encintem el primer buril del qual faig A0 i directament arrivem al segon que es troba en pitjor estat, així que no m’atreveixo a anar en lliure i faig A0 també. Una vegada superat aquest tram, ens trobem un bon forat on queda un camalot del 1 a caldo. Farem uns passets a l’esquerra per encintar el pitó de la fissura. Aquesta ja resta desequipada fins a l’ultim pas on hi ha un pont de roca, però els totems queden excel·lents. Es pot anar en lliure amb un grau força assequible (V) o en artificial A1. Arribats al pont de roca ens veiem forçats a sortir en lliure i ve el pas més espectaculat de la via, on ens hem d’obrir a les dues parets per sortir en tècnica de xemeneia. Brutal!!! Preparem el C3 per clavar-lo a la dreta del tot abans de sortir a buscar la reunió.

2n llarg ( A3e/ IV+ 20m) 1 parabolt, 4 pitons) iniciem la travessa per anar a buscar la via Josep Tintoré, aquesta travesa té molt ambient però es protegeix bé i és fàcil així que es guapo. Arribarem a la reunió d’aquesta, però el Sergi ha anat directament amunt, hi ha un parabolt per iniciar l’artificial i seguit d’uns pitons, l’artificial està tota equipada però desploma bastant i s’ha de treballar. Una vegada s’acaba l’equipament sortim en lliure sobre roca excel·lent, on encara ens podrem protegir bé amb un camalot gros.

pd: Gràcies Montse Miñano per les fotos!

5 comentarios en “Via Interior sortint per la Moiset – Morral del Drac

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s