Performance- Collegats

Puntuación: 3.5 de 5.

No sé com va ser però va resultar que amb la Gemma Munt ens vam reunir amb la Laura Pinyot per pujar cap a Collegats. Jo em vaig deixar portar i això que encara no sabia en mans de qui; va ser el primer cop que m’encordava amb la Laura. Fitxatge mutu. La Laura que ha fet mil vies i més, ja havia fet la via Performance un parell de vegades i volia repetir-la amb nosaltres.

Era el primer cop que feia via llarga per Collegats i en tinc un molt bon record. Serà per la roca o la companyia però és d’aquelles vies agradables i molt disfrutones.

  • 210m – 6a
  • Orientació Sud-oest
  • Oberturistes: A. Ballart i P. Hurtado
  • Material: la via està equipada però no està de més portar algun semàfor de aliens i totems i vagues per ensabinar, per al llarg 4 que no està equipat.
  • Cordada: Larrigaudiere – Munt – Pinyot

Aproximació: (uns 45mn) . Des del pàrquing de la font de la Figuereta (Collegats). Agafem el camí per anar a les antenes i cap a la cova de la serp.  Passem davant de les dues.  Seguim el camí vorejant la muntanya.  Quan ens estiguem endinsant cap a la dreta entre les dues parets i  apercebem la via (ens fixem en la roca en forma de llapis de baix de la via), anem mirant camins que pugen a la nostra dreta. En trobarem un de marcat amb fites. 

L’accés a la reunió 0 és curt i senzill però val la pena fer-lo encordats i assegurant-nos i posant un friend al mig del llarg, ja que és una mica expo si no.

Reunió 0

1er llarg : té una petita part de diedre

2n llarg: Són un seguit de panxetes plaents. Mirar bé de trobar la reunió (en aquesta via les reunions són 3 parabolts que a vegades no es veuen molt), a la nostra dreta hi ha una altra via amb reunions a la mateixa altura que ens distreuen perquè té anelles molt vistoses.

3r llarg: Agradable. Igual que en el llarg anterior, hem de mirar de no anar a la reunió de les anelles. A la mateixa altura que veurem aquesta reunió amb anelles trobarem la nostra reunió (més a l’esquerra)

4rt llarg. Molt curt i de transició. S’ha de fer assegurat tot i que no hi ha cap parabolt ni assegurança. Per arribar a la reunió s’ha de passar la zona d’arbres contornejant per la dreta i anar cap a l’esquerra. Trobarem una panxeta amb un arbre entremig que té una corda. Just a sobre d’aquest arbre hi ha la reunió.

5e llarg. És el més «potent» i ens fa treballar una mica la resis de braços. No obstant es pot fer bé. El tercer parabolt es pot no xapar o si el xapem hem de ficar una cinta molt llarga o un parell de cintes perquè la corda no fregui. La reunió es troba fàcilment.

DESCENS: Un cop a dalt hem de pujar més amunt i seguir un camí amb fites endinsant-nos cap a la muntanya (dreta).  Seguirem el camí i en un moment donat haurem de desviar-nos i anar a la dreta. Aquest moment el tenim registrat en una foto. A la nostra esquerra veurem un pic d’una muntanya i en aquest moment veurem un camí de fites que es desvia a la dreta.

Seguirem aquest camí que ens porta recte avall fins a trobar la via ferrada. Aquesta via , MILLOR FER-LA AMB GUANTS, és una mica llarga i feixuga en la primera part (cadenes). Arribarem a peu de les antenes i tornarem al camí inicial.

FINAL DE LA FERRATA!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s