Lleida- Roca dels arcs (Vilanova de Meià)

Puntuación: 4 de 5.

La Roca dels arcs és un sector en el qual sempre em ve en ment quan penso en via llarga en temporada freda. És un tipus de roca molt variada, que et fa gaudir de llargs ben diferents. Les vies no acostumen a ser massa llargues (la qual cosa a l’hivern per les hores de llum ja va bé), però suficients per a gaudir d’una bona jornada.

  • 210m (6b/ V+ obligat). Orientació SUD
  • Material: Friends i tascons. (Alguns llargs són ideals per a disfrutar tasconejant!!). 10 – 12 cintes
  • Valoració: ideal per disfrutar tasconejant i catxarrejant sense massa exposició. L’única cosa negativa és que el pas de dificultat (que és un pas atlètic interessant) està sobat i perd gràcia.
  • Cordada: Larrigaudiere – Montalà

La via Lleida és una via de la qual m’havien parlat el primer cop que havia estat allà fent una de les vies d’iniciació: la Camel. Aquell dia, després d’escalar, vam compartir uns moments amb una cordada que acabava de fer la Lleida i em van donar la seva ressenya assegurant-me que m’agradaria molt. Va haver de passar bastant temps fins que em vaig trobar a peu de la paret altre cop per fer-la!

Aquest cop acompanyada del Ricard, bou Lleidatà a qui la paret ens queda a prop quan anem a visitar la família. El seu primer cop a Vilanova de Meià. Quin espectacle de sector! L’habitual boira densa lleidatana ens ha cobert durant el trajecte fins al poble…i de sobte, Ta-dá! Ens apareix la roca dels arcs davant!

Aproximació: Seguir el camí que puja cap a les vies de la roca dels arcs. Guiant-nos de la ressenya podrem anar visualitzant la via i trobar el peu fàcilment. Hi veurem una inscripció que posa Lleida.

1r llarg ( 20m – IV+) Pugem pel diedre que auto-protegirem i ens porta en tendència cap a la dreta. Superem una part de placa i arribem a la R.

2n llarg (40m – V+) En aquest llarg comença l’ambient. Haurem d’anar auto-protegint alguns passos, ja que flanquejarem. Té alguns passos interessants que ja confirmen la dinàmica de la via.

3r llarg (30m – V+) En l’inici d’aquest tram recordo alguns passos de grau obligat que et fan pensar els moviments. Algun pas una mica finet i atlètic i ja reprenem la gustosa dinàmica de la via.

4rt llarg (40m – 6b) Just sortint de la reunió trobarem el pas de dificultat de la via (6b). Els passos estan molt ben protegits així que es poden fer en artificial. És una progressió atlètica i amb moviments bastant obligats. Les preses són bones però estan bastant sobades… Un cop superat aquest tram passarem pel cantó d’una savina, i arribarem a una bella fissura amb un únic clau de protecció, aquí catxarrejarem a gust, tascons grans seran benvinguts!! La roca, excel·lent-

5è llarg (40m – IV+) Llarg net que ens fa passar per un dièdre maco i que també ens permet una fàcil auto-protecció.

6è llarg (40m – IV) Llarg final per arribar a la R que farem a una alzina.

Descens: Des de l’última reunió seguirem pujant fins a arribar a dalt de tot fins a sortir de la paret. Allí ens dirigirem cap a l’esquerra buscant fites i un coll que baixa fins a peu de via. Pel camí trobarem alguna corda curta per protegir algun pas.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s